Do góry

Desery Przepis na:

Pannacotta z musem truskawkowym.

Pannacotta z musem truskawkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 2984

Efektowna, delikatna... Szybka do przygotowania lecz musimy uwzględnić czas zestalenia w lodówce (ok. 3 godziny)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śmietankę zagotowujemy z przeciętą laską wanilii i cukrem (50g).

  2. Chwilkę po zagotowaniu energicznie mieszając dodajemy żelatynę (ważne aby wtedy już nie gotować bo żelatyna traci moc). Odstawiamy do przestygnięcia, następnie przelewamy do kubeczków i wstawiamy do lodówki na około trzy godziny do zestalenia.

  3. Truskawki gotujemy z odrobiną wody oraz resztą cukru.

  4. Następnie owoce rozdrabniamy blenderem oraz przecieramy przez sito i podobnie jak pannacottę odstawiamy do przestygnięcia.

  5. Wyjmujemy pannacottę z pojemniczka (po zamoczeniu kubeczka w gorącej wodzie bardzo fajnie i szybko się odkleja). Polewamy musem i dekorujemy miętą. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zacek0 13 lutego 2010 Wyglada apetycznie.Napewno bede probowala zrobic:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń