Do góry

Dania główne Przepis na:

Pappardelle z pesto, oliwkami i pomidorkami w towarzystwie łosososia

Pappardelle z pesto, oliwkami i pomidorkami w towarzystwie łosososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 3858

Dodano:

Odsłon: 652

Smaczne i ekspresowe danie dla osób lubiących włoskie klimaty.

Składniki

  • 100 g makaronu papardelle
  • 100 g filetu z łososia
  • 1 łyżeczka czerwonego pesto
  • 4 pomidorki koktailowe
  • 4 czarne oliwki
  • 4 zielone oliwki nadziewane czosnkiem
  • pieprz czosnkowy
  • mieszanka ziół włoskich
  • sok z cytryny
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy pieprzem czosnkowym. Odstawiamy na 15 minut do lodówki. Rybę najlepiej przygotować wcześniej i pozostawić w lodówce nawet na całą noc.

  2. Rozgrzewamy patelnię grillową i wkładamy na nią zamarynowaną rybkę. Pieczemy po około 3-4 minutki z każdej strony, w zależności od grubości filetu

  3. Makaron papardelle gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    Ugotowany makaron odcedzamy. Dodajemy do niego 1 łyżeczkę czerwonego pesto, przyprawiamy mieszanką ziół włoskich i mieszamy delikatnie.

  4. Przygotowany makaron wkładamy na talerz. Na makaronie układamy pokrojonego w kawałki ugrillowanego łososia, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz pokrojone na połówki oliwki.
    Dekorujemy listkami bazylii i zajadamy.
    SMACZNEGO:)

  5. Podana ilość składników dotyczy jednej porcji.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 15 marca 2014 "Bardzo apetyczne danie :) "
Pierwsza rzecz, jaka pomyślałam, gdy zobaczyłam ten przepis. :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń