Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana mięsem"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 73
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 200
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 73
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 200
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, papryczkę chili przetnij wzdłuż i oczyść z nasion. Pokrój na mniejsze części i wszystko zblenduj na pastę. Wymieszaj z mięsem i zostaw na noc w lodówce.
Zetnij górę papryk, środek wydrąż i posól.
Na dużej patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso, aż zmieni kolor na szary. Dopraw solą i pieprzem, dodaj sos pomidorowy, wymieszaj i podduś. Wlej gorący bulion i sos sojowy, a potem surowy ryż, odcedzoną fasolę i kukurydzę i chwilę duś.
Nałóż gorący farsz do papryk, przykryj odkrojoną częścią i piecz w 190oC przez 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika papryki otwórz i posyp tartym serem.Źródło: Takie jest życie