Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka konserwowa z cebulą"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 792
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 254
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 523
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 134
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 792
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 254
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 523
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 134
Składniki
55 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na ok. 10 słoików po 500 ml
Paprykę myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w mniejsze kawałki. Cebulę tnę w plastry i układam na dnie słoików.
Łączę zalewy, doprowadzam ją do wrzenia i gotuję 5 min. Wyciągam z niej goździki.
Kawałki papryki wkładam do słoików, zalewam zalewą (razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i gorczycą), zakręcam i pasteryzuję 15 min na małym ogniu (od momentu zagotowania wody w garnku).
Dagmara Wąsińska z KonieczekŹródło: Kobieta i życie