Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z jajkami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 415
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 415
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmaż czosnek, cebulę, paprykę. Po 5 minutach dodaj przecier pomidorowy, fasolę, kminek, papryki, oliwki i delikatnie wszystko wymieszaj, aby nie uszkodzić fasoli.
Smaż na maleńkim ogniu przez 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na wierzch wbij jajka, starając się zachować między nimi odstęp. Smaż kilka minut, aż jajka się zetną. Posyp posiekaną kolendrą i zmiażdżonymi orzeszkami.Źródło: Na żywo