Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryki faszerowana mięsem mielonym z kurkami i ryżem.

Papryki faszerowana mięsem mielonym z kurkami i ryżem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1005 Ocena: 9830

Dodano:

Odsłon: 320

Pieczone, faszerowane mięsem mielonym z ryżem i kurkami papryki.

Składniki

  • papryka żółta - 1 szt.
  • papryka czerwona 1 - szt.
  • papryka zielona - 1 szt.
  • ryż 50 g (pół woreczka)
  • olej - 2 łyżki
  • mięso mielone z czosnkiem i cebulą - 300 g
  • kurki w sosie własnym
  • słodka papryka - 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ser żółty (starty na grubej tarce) 25 dag
  • szczypior pokrojony
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją. Mięso i kurki podsmażamy na 2 łyżkach oleju do przyrumienienia. Podsmażone mięso studzimy. Do ostudzonego mięsa dodajemy ryż i połowę startego sera.

  2. Z papryk odcinamy górną część, wycinamy gniazda nasienne. Górnych części papryk nie wyrzucamy.

  3. Papryki faszerujemy i układamy je w naczyniu żaroodpornym, obok układamy odcięte góry z papryk, na dno wlewamy odrobinę wody.

  4. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni Celsjusza i pieczemy około 60 minut.

  5. Po 50 minutach pieczenia, papryki posypujemy pozostałym serem.

  6. Upieczone papryki przykrywamy odciętymi górami.

  7. Podajemy gorące.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń