Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryki nadziewane II

Papryki nadziewane II

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7130

Dodano:

Odsłon: 6384

danie pachnące pełnią lata ......może odpędzi nieuchronnie nadchodzącą jesień

Składniki

  • Farsz - wystarczy na 4 średnie papryki (czyli 8 połówek)
  • 2 małe piersi kurze
  • 2 duże pomidory
  • 1 średnia cebula
  • sól, papryka słodka, oregano
  • 1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 jajo
  • 10-15 oliwek zielonych ( marynowanych)
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szkl. sera zółtego utartego
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kuczaka i cebulę pokrojone w drobną kostkę i doprawione obsmażyć na łoto na maśle . Po koniec smażenia dodać koncentrat pomodorowy i smażyć mieszając jeszcze 2-3 min na dyżym ogniu.

  2. Pomidory (bez gniazd z pestkami) pokroić w drobną kostkę, oliwki pokroić w plastry.

  3. Wszystkie składniki wymieszać ( jajo wbic surowe) , ewentualnie doprawić. Farsz gotowy.

  4. Wydrążone połówki papryk nadziewamy farszem , posypujemy serem zółtym . Danie pieczemy w piekarniku ok15-20 min temp.200 st.

  5. Pyszne danie na pożegnanie wakacji, głowa do góry - następne już za 10 miesięcy :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolciaa 19 września 2010 Ciekawa wersja jednego z moich ulubionych dań :)
Koniecznie muszę spróbować... Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 31 sierpnia 2010 Aniu, torturujesz :-) ja tu własnie zjadam musli z jogurtem, a Ty tu takie pyszności serwujesz ... :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń