Do góry

Śniadania Przepis na:

Parówki zapiekane z serem i oliwkami

Parówki zapiekane z serem i oliwkami

Autor: Razzi3l

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano: 18.02.2010

Odsłon: 889

Szybkie śniadanie o wyraźnym smaku, w sam raz na długi ciężki dzień....

Składniki

  • Parówki (najlepiej paluszki ale serdelki tez są smaczne), 8 sztuk
  • Ser gouda (może być inny,według uznania), 10 dag (2 - 4 plasterki)
  • Zielone oliwki w kawalkach, 10 dag
  • oregano
  • pieczywo
  • Masło do pieczywa
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Układamy parówki na blachę lub talerz (jeśli są ofoliowane to je obieramy)

  2. Posypujemy mniej więcej równomiernie kawałkami oliwek

  3. Posypujemy wszystko oregano

  4. Przykrywamy wszystko serem

  5. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 5 minut (lub do mikrofali na 3 - 4 minuty) do czasu aż ser się zacznie topić

  6. Pieczywo posmarować masłem

  7. Po upieczeniu podzielić na porcje i podać z pieczywem oraz kethupem lub dowolnym dressingiem wedle uznania....

  8. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń