Do góry

Desery Przepis na:

Pascha klasyczna

Pascha klasyczna

Autor: fredzia_p

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 15

Dodano: 18.07.2010

Odsłon: 2109

dla tych, którzy nie potrafią piec - przepis jak znalazł

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Śmietanę wymieszać z roztrzepanymi jajami i żółtkami, mieszając wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż powstanie gęsty twaróg, po czym odcedzic i wystudzić go. Masło utrzeć z cukrem pudrem, połączyc z twarogiem, dobrze zmiksować. Dodać posiekane bakalie i wymieszać. Podzielić masę na 2 częsci. Jedną wymieszać z kakao i równą warstwą wyłożyć do niedużej salaterki. następnie wyłożyć pozostałą masę, wyrównać. Wierzch udekorować owocami, zalać tężejącą galaretką, przygotowaną wg. przepisu na opakowaniu. Wstawić co najmniej na kilka godzin do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń