Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 811
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 262
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 539
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 141
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 811
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 262
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 539
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 141
Składniki
Słoiki 20 Przygot. 160 min Cena 2,15 zł Kalorie 66 kcal
Upiecz paprykę i bakłażany. Obierz ze skórki, oczyść, potem zmiksuj razem z czosnkiem. Na oleju zeszklij cebulę. Dodaj paprykę (najlepiej wędzoną), koncentrat oraz pokrojoną papryczkę chili. Chwilę smaż razem.
Wymieszaj cebulę ze zmiksowaną papryką i bakłażanami. Przypraw solą, pieprzem, czubricą, cukrem. Wlej ocet. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przełóż do małych słoiczków. Pasteryzuj 15 minut.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Bella Relaks