Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapachy kuchni koreańskiej wciąż drażnią naszych sąsiadów. Po przepysznej i dobrej na chłód kimchi jjigae (zupie na bazie kimchi), dziś przepis na dip, z którym podaliśmy bulgogi – bardzo popularne w Korei danie z mięsa, koreańskie BBQ. Bez pasty ssamjang trudno wyobrazić sobie posiłek przy koreańskim stole. Pasta jest używana, jako dip do mięs i warzyw, a jej przygotowanie jest bardzo proste, pod warunkiem, że mamy potrzebne składniki pod ręką. Przygotujecie ją szybciej niż zajmie wam przeczytanie tego przepisu. Gotową pastę można znaleźć także w sklepikach z egzotyczną żywnością, ale zdecydowanie lepiej jest ją przyrządzić samemu.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 12
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1045
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 388
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3568
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 152
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 12
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1045
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 388
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3568
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 152
Składniki
Sezam prażymy na patelni (uwaga, mi zawsze udaje się przypalić to, co aktualnie prażę na patelni – orzechy, migdały – mam talent)
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Gotowe.