Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta z kaszy jaglanej"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Kaszę kilkakrotnie opłucz, za każ dym razem zmieniając wodę. Włóż do sita, sparz wrzątkiem. W garnku zagotuj 2 szklanki wody. Gdy zacznie wrzeć, lekko ją posól i wsyp kaszę. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu 15-20 min, aż kasza będzie miękka. Wystudź. Marchewkę obierz, umyj, pokrój na kawałki. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, pokrój w kostkę.
Warzywa wrzuć do lekko osolonego wrzątku, gotuj tak długo, aż zmiękną. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Pomidory osącz z oleju, pokrój w kostkę. Szczypiorek opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, drobno posiekaj.
Do miski włóż przestudzoną kaszę, dodaj marchewkę, paprykę, cebulę, suszone pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, olej, kurkumę oraz słodką mieloną paprykę. Zmiksuj blenderem na gładki mus. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj szczypiorek, wymieszaj.
30 minut. Porcja: 280 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie