Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z makreli wędzonej.

Pasta z makreli wędzonej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1256 Ocena: 14791

Dodano:

Odsłon: 5286

Bardzo smaczna pasta na chleb z wędzonej makreli, jajek, ogórka konserwowego, czosnku i szczypioru połączonej musztardą, majonezem i ketchupem.

Składniki

  • makrela wędzona 1 szt. duża
  • jajka kurze ugotowane na twardo 2 szt.
  • szczypior pół pęczka
  • ogórki konserwowe 1 szt.
  • czosnek 1 ząbek
  • musztarda sarepska 2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • ketchup 1 łyżka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makrelę obieramy ze skóry i ości. Jajka, szczypior i ogórka kroimy w drobniutką kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

  2. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń