Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pasta z pieczonych warzyw, czyli dynia, marchewka, cebula, czosnek i mnóstwo ziół. Wszystko podpieczone, skropione oliwą, zmiksowane i można zajadać. Do kanapek, do makaronu czy ryżu, nieważne - smakuje wyśmienicie.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 37
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 555
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5505
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 37
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 555
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5505
Składniki
Warzywa obrać ze skórki, opłukać, pokroić na małe kawałki, czosnek zostawić w całych ząbkach. Na papier do pieczenia wyłożyć przygotowane warzywa, skropić oliwą, przyprawić solą, pieprzem, szczyptą chili i oregano. Przypraw nie należy żałować, powinno być pikantnie.
Piec przez godzinę w 180 stopniach ( najdłużej piecze się marchewka, ale taka chrupka też jest fajna). Wyjąc, przełożyć do garnka, zmiksować (nie całkiem na gładko, zostawiam większe kawałki). Spróbować, można jeszcze doprawić do smaku. Posypać świeżym koperkiem - doskonale smakuje i na zimno i na ciepło.