Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 674

Dodano:

Odsłon: 4879

Sandwiche z pasta są dobra przystawką na spotkania ze znajomymi. Wszystko robi się szybko, a mini kanapki po odcięciu skórek wyglądają estetycznie. Raz już przetestowałam to zabierając je, jako przekąskę do koleżanki. Chwilę się wahałam, bo w końcu w środku jest też czosnek, za którym nie każdy przepada, ale wszyscy byli zadowoleni. Nie ma go za dużo a po zmieszaniu się z pozostałymi składnikami traci swój ostry smak.

Składniki

  • 200g twarogu półtłustego
  • 130g tuńczyka z puszki
  • 2 małe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3,5 łyżki śmietany 18%
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Twaróg rozdrobnić i wymieszać w misce z odcedzonym tuńczykiem.
    Cebule posiekać i dodać do sera i ryby. Wycisnąć ząbki czosnku.
    Dodać śmietanę i wymieszać widelcem.
    Dodać do smaku sól, pieprz i sos sojowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń