Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z marynowanej kaczki"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 173
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 173
Składniki
marynaty wymieszać. Mięso oczyścić, osuszyć. Ułożyć w salaterce, zalać marynatą, przykryć, odstaw na noc.
Masło stopić, zestawić z ognia. Słoninę pokroić w cieniutkie plasterki (wcześniej najlepiej włożyć ją do zamrażarki, będzie się łatwo kroiła).
Mięso zmiksować razem z marynatą na jednolitą masę. W trakcie miksowania wbijać jajka i stopniowo wlewać stopione masło. Doprawić solą i pieprzem. Formę pasztetową wyłożyć plasterkami słoniny, wypełnić masą. Wstawić do piekarnika 200°C. Piec około 70-80 minut. Pozostaw na noc do ostygnięcia.
Ten delikatny, aromatyczny pasztet podawać z sosem żurawinowo-chrzanowym i świeżą bagietką pszenną.Źródło: Twoje Imperium