Do góry

Desery Przepis na:

Patisony nadziewane

Patisony nadziewane

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Patisony nadziewane"

Składniki

  • 8 średnich patisonów
  • 30 dag mięsa mielonego
  • mała torebka ryżu
  • 1 cebula
  • 1 mała czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanych ziół (natka
  • bazylia
  • oregano
  • lubczyk)
  • vegeta
  • łyżka oleju
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sos sojowy
  • sos chili
  • 10 dag startego żółtego sera
  • szklanka bulionu
  • sól
  • pieprz
  • cukier
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Patisony umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć środki, lekko posolić. Ryż ugotować. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę i drobno pokrojoną paprykę, dodać mięso, usmażyć. Dołożyć koncentrat pomidorowy, roztarty czosnek i zioła. Wymieszać, przyprawić vegetą, sosem sojowym, sosem chili i cukrem. Dusić ok. 30 min.

  2. Farszem napełnić (z górką) patisony, posypać z wierzchu serem, przykryć czapeczkami z wierzchów. Ułożyć je w formie żaroodpornej, na dno wlać bulion. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na 40 minut. Przed podaniem udekorować zieleniną.

  3. ok. 55 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń