Do góry

Dania główne Przepis na:

Pęczak z patelni

Pęczak z patelni

Autor: ElMar

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 116

Dodano: 12.11.2014

Odsłon: 6844

Pęczak z warzywami i mięsem.

Składniki

  • 100g kaszy pęczak
  • 200g pieczarek
  • 1 mały filet z kurczaka
  • 1 papryka
  • ½ pęczka zielonej pietruszki
  • 1 cebula szalotka
  • ½ brokuł
  • 1łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie (szklanka kaszy, dwie szklanki wody).
    Filet z kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy do kurczaka.
    Brokuł pokroić na mniejsze kawałki i chwilę (2-3 minuty) gotować w osolonej wodzie.
    Cebulę drobno pokroić i podsmażyć z pieczarkami pokrojonymi w talarki na maśle, pod koniec dodać pokrojona paprykę. Chwilę podsmażyć aż warzywa zmiękną.

  2. Gdy warzywa będą już miękkie dodać, kaszę i natki pietruszki, doprawić do smaku sól, pieprzem i wszystko wymieszać. Na koniec dodać brokuł i ponowie delikatnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń