Do góry

Dodatki Przepis na:

Pesto bazyliowe

Pesto bazyliowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2024

Dodano:

Odsłon: 1087

W dzisiejszych czasach, gotowe pesto można dostać praktycznie w każdym sklepie. Ja jednak wolę swoje, domowej roboty. Szybko się je przygotowuje, jest mocno aromatyczne i wspaniałe w smaku.

Składniki

  • Świeże liście bazylii - 60 g
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Słonecznik - 30-40 g
  • Parmezan - 30 g
  • Oliwa z oliwek - 70-80 ml
  • Sól - 1/2 łyżeczki
  • Pieprz - 1/2 łyżeczki
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bazylię, czosnek, tarty parmezan, słonecznik miksujemy na gładką papkę, dodajemy oliwę z oliwek, sól i pieprz. Przekładamy do słoiczka, zalewamy niewielką warstwą oliwy i wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń