Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pesto szpinakowe z orzechami"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 69
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 194
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 69
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 194
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Składniki
Szpinak przebierz, oderwij łodygi. Liście umyj, osusz. Ząbki czosnku obierz. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wyciśnij sok z cytryny. Orzechy posiekaj. Szpinak, ser, orzechy i czosnek zmiksuj.
Cały czas miksując, dolewaj oliwę. Pesto przypraw solą, pieprzem, słodką papryką i sokiem z cytryny.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie