Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczaki faszerowane

Pieczaki faszerowane

Autor: gocha01

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 199

Dodano: 25.08.2010

Odsłon: 2174

Jest wiele wariacji na temat tego przepisu,ale ja stworzyłam wlasną.Danie gości na naszym stole na każdej z imprez i zawsze cieszy się ogromnym powodzeniemw więc wariacja chyba się udała:-)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do wystudzonych nóżek z cebulką kruszymy ser Lazur i ścieramy(na drobnej tarce) połowę żołtego sera.

  2. Oczyszczone pieczarki nadziewamy serową masą a na wierzch trzemy resztę żołtego sera.

  3. Pieczarki zapiekamy w piekarniku ok.20 minut.Można przykryć folią żeby ser na wierzchu się nie spiekł albo zapiekać w żaroodpornym naczyniu z pokrywą.

  4. SMACZNEGO:-)

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: pieczaki

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 26 sierpnia 2010 Można opanierować w bułce tartej i obsmażyć na patelni,też efekt jest niesamowity(trzeba górną powierzchnię-od strony farszu mocniej potraktować bułką tartą).Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń