Do góry

Przetwory Przepis na:

Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 76 Ocena: 1484

Dodano:

Odsłon: 8057

PIECZARKI MARYNOWANE

Składniki

  • 1 kg małych pieczarek
  • Kąpiel wodna: 2 l wody, łyżka soli, 2 łyki octu
  • Zalewa: 3 szklanki wody, szklanka octu 10 %, 2 łyżeczki sol, 3 łyżeczki cukru
  • Do każdego słoika: 1/2 łyżeczki gorczycy, 2 małe plasterki marchewki, 1 ziarenko ziela angielskiego, 2 ziarenka czarnego pieprzu
  • 2 plasterki cebuli, liść laurowy
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte pieczarki obgotowujemy około 15 minut następnie odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie do wyparzonych słoików wkładamy przyprawy oraz pieczarki do ¾ wysokości słoika.

  2. Gotującą zalewę wlewamy do słoików tak aby pieczarki były nią przykryte. Słoiki zakręcamy i odwracamy do góry dnem pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Pieczarki praktycznie po 24 godzinach są już gotowe do jedzenia.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń