Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarkowa inaczej. Smaczna i pożywna.

Pieczarkowa inaczej. Smaczna i pożywna.

Autor: hz1971

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 150

Dodano: 24.03.2013

Odsłon: 7662

Łatwa w przyrządzeniu pyszna zupka.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki poddusić z 1/2 cebuli i porem pokrojonym w plasterki.

  2. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce /grube oczka/ i ugotować w bulionie razem z ryżem, ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Dodać pieczarki.

  3. Z mięsa mielonego, 1/2 cebuli, jajka i kaszy manny zrobić masę, przyprawić solą i pieprzem lub vegetą - konsystencja jak na kotlety mielone. Małą łyżeczką maczaną w wodzie nabierać masę i rzucać na gotującą się zupę. Gotować aż kulki mięsne będą miękkie.

  4. Zrobić zasmażkę z masła i mąki i dodać na koniec do zupy. Doprawić do smaku.Posypać zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń