Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona drobiowa wątróbka z jabłkami, cebulą i wędzonym boczkiem.

Pieczona drobiowa wątróbka z jabłkami, cebulą i wędzonym boczkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 694

Dodano:

Odsłon: 1491

Nic na to nie poradzę. Lubię wątróbkę i już. Dzisiaj upiekłam ją z jabłkami, cebulką i wędzonym boczkiem.

Składniki

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej kawałek wędzonego boczku
  • 2 jabłka 3 cebule
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz i sól ( na koniec pieczenia) do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę opłukać. Można namoczyć ją w mleku przez 1 godzinę.

  2. Jabłka, cebulę i boczek pokroić.


  3. Przełożyć do wątróbki, posypać ziołami , spryskać oliwą z oliwek i wymieszać.

  4. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 150 stopni około 1/2 godziny.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 16 września 2018 Z jabłkami uwielbiam,ale boczek do tego jeszcze ,nie robiłam,przy okazji zrobię ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń