Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone jabłka z sosem waniliowym

Pieczone jabłka z sosem waniliowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Pieczone jabłka z sosem waniliowym"

Składniki

  • 6 jabłek
  • 25 dag rodzynek
  • 375 ml mleka 3,2 %
  • jajko
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 5,5 dag cukru pudru
  • opakowanie cukru waniliowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Jajko wymieszaj w 1/2 szklanki mleka, a następnie dodaj mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym.

  2. Do jeszcze gorącego mleka powoli wlewaj mleko z jajkiem, a całość szybko mieszaj. Rodzynki odsącz.

  3. Jabłka umyj, ułóż je w naczyniu żaroodpornym, a potem wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Wyjmij formę z piekarnika, polej upieczone jabłka sosem i posyp całość rodzynkami. Zapiekaj jeszcze przez 20 minut.

  4. CZAS: około 1 godzina

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń