Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone jabłka z sosem waniliowym"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Jajko wymieszaj w 1/2 szklanki mleka, a następnie dodaj mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym.
Do jeszcze gorącego mleka powoli wlewaj mleko z jajkiem, a całość szybko mieszaj. Rodzynki odsącz.
Jabłka umyj, ułóż je w naczyniu żaroodpornym, a potem wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Wyjmij formę z piekarnika, polej upieczone jabłka sosem i posyp całość rodzynkami. Zapiekaj jeszcze przez 20 minut.
CZAS: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień