Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i soczysta pieczona pierś z kurczaka pod pierzynką z tartej marchwi wymieszanej z jabłkiem. Piersi w smaku delikatne, rozpływają się w ustach, bardzo soczysta i świetnie uzupełnia się z pieczonym jabłkiem z marchewką. Banalnie prosta w przygotowaniu, a zachwyci nie tylko domowników, ale również znajomych.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 74
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 39
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9847
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 69
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 29
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 134
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 74
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 39
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9847
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 69
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 29
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 134
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w plastry. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i gustu. Przyprawione piersi z kurczaka rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej oliwą.
Plastry mięsa z wierzchu smarujemy grubo majonezem.
Marchewkę z jabłko obieramy, a następnie trzemy na tarce o grubych oczkach. Starte mieszamy z 2-3 łyżkami oliwy.
Tak przygotowaną marchew z jabłkiem nakładamy kupkami na piersi posmarowane majonezem.
Mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 30-40 minut. Czas pieczenia zależy od grubości plastrów mięsa.
Mięso podajemy zaraz po upieczeniu z ulubionymi dodatkami, choć na zimno smakuje również wyśmienicie.
Smacznego !!!