Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie do sezonu szparagowego jeszcze daleko, ale już można kupić w niektórych sklepach. W sezonie, spożywamy ile wlezie…tak też z innymi sezonowymi warzywami. Trzeba czerpać ile wlezie. Przepis idealnie nada się na wspólne grillowanie. Połączenie jednego z najzdrowszych mięs z niesamowitymi szparagami, gwarantuje dokładki...więc szykujcie się ;)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 435
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 56
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 146
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 435
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 56
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 146
Składniki
Mięso cienko rozbijamy, z jednej strony smarujemy musztardą. Szparagi obłamujemy w miejscu, tam gie „samo” pęka, spryskujemy olejem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po 4 szparagi, zwijamy w roladkę, ciasno związujemy sznurkiem. Każdą roladkę smarujemy sosem BBQ, układamy na blaszce do pieczenia, polewamy miodem i posypujemy sezamem. Zapiekamy 15-20 min w temperaturze 200°C. Najlepiej 15 min, otwieramy piekarnik (wyłączamy) i roladki dochodzą do „siebie”.