Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierogi Gyoza od Ostra Na Słodko

Pierogi Gyoza od Ostra Na Słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 839

Dodano:

Odsłon: 8759

Łatwe! Pożywne! Smaczne!

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z 2 szklanek mąki, 1/4 łyżeczki soli oraz 150 ml wrzątku ugniatamy sprężyste ciasto.

  2. Wałkujemy je na cienki placek.

  3. Z ciasta wykrawamy przy użyciu szklanki o większej średnicy krążki i pod przykryciem odstawiamy je na bok.

  4. Liście kapusty pekińskiej zalewamy wrzątkiem, po chwili odsączamy i drobno szatkujemy.

  5. 250 gram mielonego mięsa smażymy wraz z drobno pokrojoną połówką cebuli.

  6. Przesmażone mięso mieszamy z wcześniej poszatkowaną kapustą pekińską, drobno pokrojonym szczypiorkiem oraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

  7. Do farszu dodajemy 2 łyżki oliwy ( lub oleju sezamowego! ), całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 20 minut, aby wszystkie składniki przeszły sobą.

  8. Po upływie tego czasu na każdy z krążków nakładamy około 1 łyżeczkę farszu i sklejamy brzegi formując pierogi ( z falbanką ).

  9. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, smażymy pierogi tylko z jednej strony!!! aż się zarumienią,po czym zalewamy je połową szklanki wody.

  10. Przykrywamy pokrywką i dusimy kolejne 5 minut.

  11. Po podduszeniu okrywamy je i smażymy dalej kolejne 5 do 10 minut aby woda całkowicie odparuje.

  12. (Dzięki metodzie smażenia na parze dół pierogów będzie ładnie zarumieniony a góra w pełni ugotowana).

  13. Tak przygotowane pierogi podajemy chrupiącą skórką do góry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lippy-25 14 lipca 2012 Wiesz co, blogi kulinarne są OK, wiem że ostatnio coraz więcej użytkowników smakera takowe posiada i stara się je reklamować np. dając link pod przepisem albo na podstronie z info o sobie, ale żeby wpisywać adres w tytule przepisu to już przesada. Wali po oczach i staje się to nachalną reklamą.
A pierogi fajne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń