Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi nie zawsze muszą być białe. W czekoladowym kolorze zachwycą Ciebie jeszcze bardziej.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 347
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14885
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1781
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17303
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 347
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14885
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1781
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17303
Składniki
Przygotowanie: Ciasto: mąkę przesiać razem z kakao, dodać sól i cukier puder - wymieszać. Rozdzielić na 2 części. Mleko zagotować. Do jednej części mąki wlać gorące mleko, wymieszać, dodać masło i zagnieść papkowate ciasto. Wsypać resztę mąki, dodać jajko i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Nadzienie: rozgniatamy ser i mieszamy z pozostałymi składnikami Z ciasta pierogowego wykrawamy kółka. Kółko bierzemy w dłonie i nakładamy nadzienie (ser, czereśnie lub truskawki), a następnie delikatnie zlepiamy brzegi. W garnku gotujemy wodę. Pierogi wrzucamy na wrzątek, czekamy aż wypłyną na wierzch i od tego momentu gotujemy je jeszcze z 2 min. - 3 min. Przekładamy je na durszlak i przelewamy zimną wodą aby się nie skleiły. Podajemy z syropem klonowym lub innym składnikiem słodzącym. Do tego ulubione dodatki i smaczny posiłek gotowy :) Smacznego :)