Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierożki

Pierożki

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6974

Dodano: 15.06.2010

Odsłon: 41350

Francuz z polską duszą

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • jajo
  • 3-4 łyżki masła
  • średnia cebula
  • 30 dag rydzy (mogą byc mrożone)
  • 1 szkl.ugotowanej czerwonej soczewicy
  • 2-3 łyzki jogurtu greckiego
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki posiekanej natki
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby i cebulę pokrojone w kostkę mocno zesmażyć na maśle, dodać soczewicę i natkę , doprawić. Do zimnego już farszu dodać jogurt- połączyć.

  2. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty ( ok.8cm), na róg nałożyć porcję zimnego farszu. Posmarować rozbełtanym jajem i piec w piekarniku ( ok180 st) aż pięknie się przyrumienią.

  3. Smacznego i zapewniam , że tego smaku nie da się z niczym porównać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewulka55 07 września 2011 oj pierożki na pewno pyszność - tylko skąd wziąć te rydze ???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wichurka51 18 czerwca 2010 Oj pyszne muszz być. Dodaję do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 16 czerwca 2010 ale apetycze te pierożki,gratuluje pomysłu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 15 czerwca 2010 Przecudne te pierożki, ciekawe połączenie grzybów i soczewicy. Piąteczka za przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 15 czerwca 2010 Dla takich przepisów trzymam jeszcze dwa woreczki rydzy. Dziękuję za przepis jest niesamowicie smaczny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń