Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczaka z kozim serem

Pierś kurczaka z kozim serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 438

Dodano:

Odsłon: 4977

Tylko kilka składników, a efekt bardzo smaczny. Spróbujcie piersi kurczaka nadzianych serem kozim.

Składniki

  • 3 małe piersi kurczaka (pojedyncze)
  • ok. 125 g sera koziego do smarowania (lub więcej, jeśli piersi są duże)
  • 1-2 łyżki mąki krupczatki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pozbawiamy białych błonek. Nacinamy tworząc tzw kieszeń. Miejsce to wypełniamy kozim serem, spinamy wykałaczkami. Piersi kurczaka oprószamy solą oraz pieprzem i otaczamy w mące.

  2. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju, obsmażamy mięso ze wszystkich stron. Następnie piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy na około 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 17 maja Jadłam podobne tylko z żółtym serem, były pyszne, a lubię ser kozi więc i ta wersja będzie mi odpowiadać ;-D Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń