Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka można podawać z frytkami lub ryżem
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Skrzydełka oczyść umyj,lekko osusz.Szczyptę słodkiej papryki,soli i pieprzu wymieszaj z olejem.Posmaruj skrzydełka.Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.
Każde skrzydełko owiń folią aluminiową,ułóż na blasze.Piecz ok. 40 minut w temp. 220 C.
Koncentrat pomidorowy wymieszaj z musztardą.Skrzydełka odwiń z folii,posmaruj sosem pomidorowym.Piecz jeszcze chwilę,aż skórka się zrumieni.Gorące skrzydełka podawaj z frytkami lub ryżem