Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z owocami i kruszonką"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 347
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 347
Składniki
75 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 50 gr • Przepis na 14-16 porcji.
Rozcieram drożdże z cukrami, dodaję mleko i następnie mąkę, olej i jajka. Mieszam, aż się połączą. Ciasto ma być dość luźne. Przekładam je do blaszki wyłożonej pergaminem. Zagniatam kruszonki.
Na cieście ostrożnie rozsmarowuję prażone jabłka, posypuję je cynamonem, na tym rozkładam połówki śliwek. Posypuję całość kruszonką. Ciasto piekę w temp. 180oC ok. 50 min, do zrumienienia.
Justyna Golarz z DąbrowyŹródło: Kobieta i życie