Do góry

Przekąski Przepis na:

Poduszkowce

Poduszkowce

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 761

Dodano:

Odsłon: 27882

w sam raz do szklanki mleka czy kakao;)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zrobic zaczyn-drozdze mieszamy z cukrem dodajemy troszke cieplego mleka i lyzke maki.gdy zaczyn wyrosnie. do maki dodac jaja, zaczym i podgrzane mleko;) smazyc na tluszczu na zloto brazowy kolor;) jeszce cieple oproszyc cukrem pudrem;) Smacznego;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marta1 17 lutego 2010 przepis super, choc na 4 osobowa rodzine warto zrobic z 1/2 porcji- robi sie szybko a ciasto rosnie jak szalone - pycha naprawde .

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 11 lutego 2010 przepraszam ! : smażyłam i smażyłam....:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 11 lutego 2010 to nie było takie oczywiste że to są racuchy ..;) mam kilka sprawdzonych przepisów na "placuszki" drożdżowe i różnie sie je piecze....a wyszło ich z polowy porcji prawie 4 talerze,ciasto roslo jak szalone ....piekłam i piekłam....:) ale to juz pisałam tylko mój komentarz krąży znowu gdzieś w kosmosie...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 11 lutego 2010 pszepraszam uwazalam ze to oczywiste ze racuchow nie smazysie na glebokim tluszczu

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 11 lutego 2010 Troche póżno o tej patelni....ale tak właśnie smażyłam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 11 lutego 2010 nie smazymy ich na glebokim tluszczu tylko tak jak kotlety;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń