Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorówka

Pomidorówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 424 Ocena: 12333

Dodano:

Odsłon: 343

W niedziele był rosół, to w poniedziałek musi być pomidorowa, tak jest w większości polskich domów ;-D

Składniki

  • 2 litry rosołu z kurczaka
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 średnia marchewka
  • 5-6 łyżek ryżu
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 kopiasta łyżka posiekanego koperku
  • 3-4 łyżki śmietany
  • pieprz i sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach.

  2. Startą marchewkę, ryż i pomidory z puszki wrzucamy do rosołu, zagotowujemy i gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż ryż zmięknie.

  3. Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze wszystko razem przez około 5 minut. Ugotowana zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekany koperek oraz śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń