Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z indyka z morelami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 350
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 350
Składniki
Sznycle z indyka opłucz, wytrzyj i pokrój w paski. Morele osącz z zalewy. Dymki oczyść, opłucz, jedną odłóż do dekoracji, a pozostałe potnij w grubsze, ukośne plasterki. Ryż wsyp na posolony wrzątek, gotuj wg opisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej, włóż mięso. Smaż je 2–3 minuty na dużym płomieniu. Pod koniec oprósz solą i pieprzem. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż dymki i morele. Zdejmij.
Na patelnię wlej bulion. Dołóż konfiturę, mieszając, zagotuj. Dodaj zasmażkę. Gotuj dalej, aż sos zgęstnieje. Przypraw go solą oraz pieprzem. Dodaj posiekaną natkę, mięso, dymki i morele. Mocno razem podgrzej. Ryż odcedź, podawaj do potrawki. Danie udekoruj miętą i odłożoną dymką.Źródło: Naj