Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z kurczakiem i bukietem chrupiących warzyw"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 445
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 445
Składniki
Oczyść i pokrój warzywa. Mięso z upieczonego kurczaka pokrój w paski. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej warzywa (tak, by były chrupkie), przed końcem dodaj kawałki mięsa. Podsmaż, dopraw, zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.
Zrób sos: czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na tłuszczu pozostałym z warzyw i kurczaka. Dodaj sardelki, kapary i sok z cytryny. Dopraw, wlej śmietanę, wymieszaj, chwilę gotuj na wolnym ogniu. Potrawkę podaj polaną sosem, np. z ryżem.Źródło: Świat kobiety