Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pomysł na pożywną, rozgrzewająca zupę z czerwoną soczewicą. Jest to świetna propozycja na jesienne, chłodne, deszczowe dni. Zapraszam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11520
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4993
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1233
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11520
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4993
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1233
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Składniki
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy przyprawy, aby wydobyć z nich aromat.
Do zrumienionej cebulki dodajemy pokrojone w kosteczkę marchewki, pietruszkę i selera. Chwilę podsmażamy.
Zalewamy całość zagotowaną wodą i podgotowujemy 10-15 minut. Wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy kolejne 10 minut. Wrzucamy soczewicę.
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i cukier. Gotujemy do miękkości warzyw.