Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pomysł na pożywną, rozgrzewająca zupę z czerwoną soczewicą. Jest to świetna propozycja na jesienne, chłodne, deszczowe dni. Zapraszam :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3837
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29409
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 177
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18836
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 789
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3837
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29409
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 177
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18836
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 789
Składniki
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy przyprawy, aby wydobyć z nich aromat.
Do zrumienionej cebulki dodajemy pokrojone w kosteczkę marchewki, pietruszkę i selera. Chwilę podsmażamy.
Zalewamy całość zagotowaną wodą i podgotowujemy 10-15 minut. Wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy kolejne 10 minut. Wrzucamy soczewicę.
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i cukier. Gotujemy do miękkości warzyw.