Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pomysł na pożywną, rozgrzewająca zupę z czerwoną soczewicą. Jest to świetna propozycja na jesienne, chłodne, deszczowe dni. Zapraszam :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 93
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3994
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 139
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 93
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3994
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 139
Składniki
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy przyprawy, aby wydobyć z nich aromat.
Do zrumienionej cebulki dodajemy pokrojone w kosteczkę marchewki, pietruszkę i selera. Chwilę podsmażamy.
Zalewamy całość zagotowaną wodą i podgotowujemy 10-15 minut. Wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy kolejne 10 minut. Wrzucamy soczewicę.
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i cukier. Gotujemy do miękkości warzyw.