Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem sułtański według przepisu z lat 60 - tych ubiegłego wieku. Dzisiejsze przepisy to tylko modyfikacje i podróbki. Ten jednak miał i ma nadal niezapomniany smak i aromat.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 368
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 164
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 368
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 164
Składniki
1. Rodzynki zalewamy rumem i moczymy około 15 minut. 2. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. 3. Ubitą masę dzielimy na dwie w miarę równe części. 4. Jedną część łączymy z kakaem i wkładamy ją na spód pucharków. 5. Białą masę przy pomocy rękawa cukierniczego układamy na niej. 6. Wszystko posypujemy pokruszonymi bezami i dekorujemy rodzynkami. 7. Skrapiamy pozostałym rumem i wkładamy dla dekoracji po dwie rurki. 8. Przed podaniem schładzamy w lodówce. ŻYCZĘ MIŁYCH PRZEŻYĆ SMAKOWYCH !