Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do naleśników i szarlotek.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 87
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1020
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 87
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1020
Składniki
Przepis jest banalnie prosty a smak jabłek w ziemie jest niesamowity. Jabłka na przetwory powinny być kwaskowe aby potem dobrze się komponowały w ciastach czy deserach. Umyte jabłka pokroiłam na ćwiartki i wycięłam gniazda nasienne.
Jabłka włożyłam do garnka, na dno wlałam mniej niż centymetr wody i pod przykryciem prażyłam jabłka, aż prawie się rozpadły. Dodałam do nich cukier do smaku i łyżkę cynamonu. Cynamon w lasce można dodać od razu do prażonych jabłek, wtedy odda aromat- a potem można ją zostawić w przetworach. Jabłka przełożyłam do sparzonych słoików i pasteryzowałam w gorącej wodzie koło 20-25 minut- aż nakrętki będą parzyć. Smacznego :)