Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-07-2018
Klasyczne ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1895
Polecam, pychota.
Odsłon: 633
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 517
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1895
Polecam, pychota.
Odsłon: 633
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 517
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę, ok. 5 min. Następnie dodaj po kolei jajka, po dodaniu każdego miksuj masę 2 min.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do reszty składników, miksuj tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 18 cm. Na wierzch wyłóż wypestkowane i pokrojone w połówki lub ćwiartki śliwki. Całość posyp kruszonką.
Piecz przez ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.