Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg w galarecie

Pstrąg w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 966

Dodano:

Odsłon: 20448

Bardzo elegancko prezentuje się na świątecznym stole .

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do szerokiego rondla włożyć ryby poporcjowane lub w calości ,dodać warzywa ,przyprawy ,zalać wodą i gotować na malym ogniu około 20 minut .Rybę delikatnie wyjąć ,a warzywa jeszcze chwilę pogotować do miękkości .Żelatynę namoczyć w malej ilości letniej przegotowanej wodzie i zostawić do napęcznienia .Wywar z warzyw dokladnie przecedzić ,dodać rozpuszczoną żelatynę ,1 lyżkę octu ,przyprawić do smaku .zagotować ,na konieć posypać bardzo drobno posiekaną natką pietruszki .Ryby wyłożyć na salaterkę ,udekorować jajkiem ,groszkiem i cytryną i pomalu zalewać zimnym wywarem .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 21 marca 2012 dziękuję za ten przepis:)
Wielkanoc będzie z pstrągiem:)))

40 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 28 listopada 2011 Arcydzieło - a rybka to moje klimaty - pozdrawiam

40 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń