Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg w lubczyku i czosnku

Pstrąg w lubczyku i czosnku

Autor:

Przepisów i artykułów: 190 Ocena: 3086

Dodano:

Odsłon: 4446

Pieczona rozpłatana ryba natarta przyprawami

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rozpłatane pstrągi bardzo szybko się piecze i są przepyszne.
    Nacięłam ryby od strony brzucha, dociskając palcami kręgosłup wyjęłam go stopniowo. W rybach hodowlanych mięso jest mniej zwarte i z łatwością można to zrobić.
    Papier do pieczenia lekko skropiłam oliwą.
    Rozpłataną rybę skropiłam oliwą i sokiem z cytryny, wtarłam wyciśnięty czosnek,chili i posiekany lubczyk.
    N a rybie i obok położyłam piórka cebuli, krążki porów i przekrojona cykorie posypaną solą

  2. Blachę z rybą na papierze wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 20 minut w 180 stopniach.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

edekedek 13 kwietnia Jak ktoś lubi naprawdę smaczną rybkę ,niech zajrzy do ośrodka Nadbużański Raj Start.(gm.Dorohusk).Świeżutki sum,lin lub szczupak w śmietanie z koperkiem przyrządzany według starej receptury.Lepszej ryby nie jadłem.Polecam. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 07 kwietnia Pyszna i aromatyczna rybka :) I pełna afrodyzjaków :D Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 06 kwietnia Wystarczy, że jest lubczyk <3 Uwielbiam jego smak i zapach <3 Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 06 kwietnia Bardzo lubię pstrągi, spróbuję w Twojej wersji, ale chyba zrobię go na grillu :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 kwietnia Jak ja mogłem tego nie zauważyć ;)
Rano coś więcej napiszę, bo teraz trochę człowiek jest przyćmiony no i czas na sen xD
Zalatany jestem i nie mam czasu na wszytko, co by się chciało :D
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 05 kwietnia Wygląda fantastycznie, też od czasu do czasu zdarza nam się zjeść pstrąga, jak jakiś znajomy podrzuci ;-) Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 05 kwietnia Emi gratuluję nagrody,super:)
Rybka boska..jutro kupuję i tak właśnie zrobię,takiego smaku mi narobiłaś,że ciężko będzie przetrwać noc hihi
Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 05 kwietnia Lubczyk...świetna przyprawa!Całe danie super:) Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń