Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona rozpłatana ryba natarta przyprawami
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1306
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7352
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2832
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1306
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7352
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2832
Składniki
Rozpłatane pstrągi bardzo szybko się piecze i są przepyszne. Nacięłam ryby od strony brzucha, dociskając palcami kręgosłup wyjęłam go stopniowo. W rybach hodowlanych mięso jest mniej zwarte i z łatwością można to zrobić. Papier do pieczenia lekko skropiłam oliwą. Rozpłataną rybę skropiłam oliwą i sokiem z cytryny, wtarłam wyciśnięty czosnek,chili i posiekany lubczyk. N a rybie i obok położyłam piórka cebuli, krążki porów i przekrojona cykorie posypaną solą
Blachę z rybą na papierze wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 20 minut w 180 stopniach. Smacznego :)