Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona rozpłatana ryba natarta przyprawami
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 110
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9045
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 124
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 110
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9045
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 124
Składniki
Rozpłatane pstrągi bardzo szybko się piecze i są przepyszne. Nacięłam ryby od strony brzucha, dociskając palcami kręgosłup wyjęłam go stopniowo. W rybach hodowlanych mięso jest mniej zwarte i z łatwością można to zrobić. Papier do pieczenia lekko skropiłam oliwą. Rozpłataną rybę skropiłam oliwą i sokiem z cytryny, wtarłam wyciśnięty czosnek,chili i posiekany lubczyk. N a rybie i obok położyłam piórka cebuli, krążki porów i przekrojona cykorie posypaną solą
Blachę z rybą na papierze wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 20 minut w 180 stopniach. Smacznego :)