Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne z sosem lub innymi dodatkami
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Do naczynia z mięsem mielonym dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, kaszę jęczmienną i przyprawy bez koperku na razie. Mięso w smaku musi być dość wyraziste bo kasza jęczmienna również potrzebuje tych przypraw. Koperek drobno posiekany dodajemy do mięsa bezpośrednio przed formowaniem mięsa.
Z tak przygotowanego mięsa formujemy kulki średniej wielkości i układamy je na rozgrzanym oleju i opiekamy z każdej strony aby się przyrumieniły.
Podczas gdy pulpety mamy na patelni przygotowujemy dodatkowy rondel do którego wlewamy wodę i dodajemy 1 łyżeczkę wegety , ziele angielskie i liść laurowy. Układamy pulpety aby wszystkie były oblane wodą i tak dusimy pod przykryciem do miękkości kaszy.
Gotowe pulpety możemy podawać z sosem lub innym dodatkiem np. brokuły dla mnie idealny obiad. A dla Was?