Do góry

Zupy Przepis na:

Puszysta kartoflanka z curry

Puszysta kartoflanka z curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 2248 Ocena: 13763

Dodano:

Odsłon: 130

Zdrowa i lekko strawna zupa na obiad. Naprawdę polecam.

Składniki

  • Ziemniaki ½ kg
  • Marchewka 2 szt.
  • Por ½ szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Curry ½ łyżeczki
  • Masło 2 łyżki
  • Rosół drobiowy (może być z kostki) 800 ml
  • Śmietanka 18% 200 ml
  • Sól i pieprz do smaku
  • Grzanki z chleba razowego
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Warzywa obrać, opłukać, osuszyć, pokroić i podsmażyć na maśle z dodatkiem curry. Następnie zalać rosołem i gotować na wolnym ogniu około pół godziny. Zupę, zaciągnąć śmietanką, przetrzeć lub zmiksować, przyprawić do smaku i podawać z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń