Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe szybkie pyszne.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 100
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13309
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2619
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3772
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 100
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13309
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2619
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3772
Składniki
Do miski wlewamy mleko i wode mineralna (staramy sie aby nie wygazowala przed uzyciem poniewaz nadaje nalesnikom cudownej puszystosci),wbijamy jajko dodajemy cukier i cukier waniliowy i mixujemy wszystko razem powoli dodajac przesiana make. Rozgrzewamy patelnie ja uzywam teflonowej tak wiec do smazenia nie uzywam oleju. Uzywam malutkiej patelni na jajko sadzone dzieki temu nalesniki sa malutkie i estetyczne.
Po usmazeniu polewamy nalesniki syropem klonowym,mozna dodac tez kawalek masla. SMACZNEGO :)