Do góry

Desery Przepis na:

Puszyste naleśniki z syropem klonowym.

Puszyste naleśniki z syropem klonowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 524

Dodano:

Odsłon: 7352

Latwe szybkie pyszne.

Składniki

  • 300ml mleka
  • 150ml gazowanej wody mineralnej
  • 1 jajko
  • 2 lyzeczki cukru
  • lyzeczka cukru waniliowego
  • szklanka maki
  • szczypta soli
  • syrop klonowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski wlewamy mleko i wode mineralna (staramy sie aby nie wygazowala przed uzyciem poniewaz nadaje nalesnikom cudownej puszystosci),wbijamy jajko dodajemy cukier i cukier waniliowy i mixujemy wszystko razem powoli dodajac przesiana make.
    Rozgrzewamy patelnie ja uzywam teflonowej tak wiec do smazenia nie uzywam oleju.
    Uzywam malutkiej patelni na jajko sadzone dzieki temu nalesniki sa malutkie i estetyczne.

  2. Po usmazeniu polewamy nalesniki syropem klonowym,mozna dodac tez kawalek masla.

    SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń