Do góry

Desery Przepis na:

Pysznotka

Pysznotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 27949

Super smakuje i ładnie wygląda

Składniki

  • mąka krupczatka ciasto, 2 szklanki
  • mśks tortowa ciasto, 2 szklanki
  • margaryna ciasto, 2 sztuki
  • jajka ( do ciasta same żóltka), 8 sztuk
  • cukier puder ciasto, 4 łyżki
  • proszek do pieczenia ciasto, 1 łyżeczka
  • powidla śliwkowe, 1 słoik
  • orzechy włoskie grubo krojone, 20 dkg
  • puszka brzoskwin, 1 sztuka
  • masłoi, 1,5 szt
  • ugotowany budyń smietankowy słodki, 0,8 litra
  • polewa czekoladowa, 1 szt
  • cukier do piany, 7 łyżek
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z podanych składników zrobic cisto (początkowo sieka nożem) podzielic na 2 częsci i dac na blaszki i oba placki posmarowac powidlem. Białka ubic na sztywno dodac cukier i ubic na szklista bezę.Rozsmarowac na oba placki na powidło. Na pianę posypac pokrojone orzechy wloskie. upiec placki.Ostudzic

  2. Masło utrzec na puszysta masę następnie dodac budyn i ucierac. podzielic na 2 czesci. Jedna czesc rozsmarowac na placku ( na tej stronie co sa orzechy).Na mase poukladac brzoskwinie pokrojone w paski, przykryc 2 częscia masy i przylozyc drugim plackiem rózniez orzechami do srodka. Pola polewa czekoladowa

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniakoc 08 kwietnia 2011 również znam i o wiele bardziej mnie smakuje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdola 05 lutego 2011 znam przepis w którym zamiast masy budyniowej kładziemy krem karpatkowy-rowniez polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 05 lutego 2011 uwielbiam to ciasto tyle że kaloryczne ....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń