Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na puszyste i delikatne racuszki na maślance z dodatkiem leśnych jagód. Racuszki są proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Błyskawicznie rosną też na patelni, a później znikają z talerzy ;) Idealnie komponują się z kwaśną śmietaną, jogurtem naturalnym lub syropem klonowym. Smacznie polecam :D
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 19
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 525
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 535
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 19
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 525
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 535
Składniki
Maślankę łączymy z jajkami, a następnie dodajemy przesianą mąkę, cukier puder, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy (najlepiej za pomocą trzepaczki) na jednolitą i gęstą masę. Do powstałej masy dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Porcje masy nakładamy za pomocą łyżki na dobrze rozgrzany olej rzepakowy i smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru oleju.
Racuszki posypujemy cukrem pudrem i podajemy z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym.
Życzę smacznego! :)