Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna, smaczna wersja risotto
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3228
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 800
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 286
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3228
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 800
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 286
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Składniki
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić ją razem z umytą cukinią w średnią kostkę. Cebule i czosnek pokroić w drobną kostkę. Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w średnią kostkę. Przyprawić solą i pieprzem i obsmażyć kurczaka kilka minut. Przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę przez kilka minut aż zrobi się szklista. Wsypać ryż i chwilę go smażyć, mieszając. Dodać czosnek, słodką i ostrą paprykę oraz kurkumę (po ok. 0,5 płaskiej łyżeczki), wymieszać i smażyć ok. 1 min. Wlać 1 szkl. gorącego bulionu. Smażyć co jakiś czas mieszając. Gdy ryż wchłonie bulion znowu dolać część bulionu. Dolewać go partiami do momentu aż ryż stanie się miękki. W połowie gotowania ryżu dodać paprykę i cukinię oraz usmażone mięso. Gotować całość do miękkości ryżu. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego :-)