Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z kurczakiem i cytryną"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
Składniki
Zeszklij posiekaną szalotkę w garnku na oleju. Mięso pokrój w paski i obsmaż na oleju, dorzuć do cebuli. Ryż obsmaż na oleju, aż się zeszkli, dołóż do cebuli z mięsem. Wlej bulion. Dopraw.
Gotuj, aż ryż wchłonie płyn, ale będzie jędrny. Dodaj kukurydzę, skórkę z cytryny, rozmaryn. Ubij żółtko, sok cytrynowy, parmezan, śmietanę, pieprz i dodaj do ryżu, wymieszaj na ogniu, nałóż. Udekoruj.Źródło: Świat kobiety